zondag 10 mei 2015

Druk aan het werk!
Al een tijdje geleden dat er nieuws verscheen op de blog...

Groep 1: werkte de laatste tijd vooral rond raadsels. Zo maakten we o.a. kennis met een hanjie of een nonogram: een beeldpuzzel die bestaat uit een leeg diagram met getallen boven en links van het diagram. Elk getal staat voor één of meer aaneengesloten vakjes van een bepaalde kleur in de betreffende kolom of op de betreffende regel. Door deze vakjes kloppend in te kleuren, vormt zich een afbeelding in het diagram: de oplossing van de puzzel.
Uitdagingen aan gaan, grenzen verleggen, doorzetten, .... het kwam allemaal aan bod via enkele nieuwe denkspelletjes.  Voor de komende weken staat Detective Denkwerk (=leren omgaan met informatie) op het programma. 

Groep 2: We hebben even een pauze genomen in ons dinoproject om wat techniek op te snuiven. We bekijken enkele vragen van de technologie-olympiade. Eerst testen we onze voorkennis en daarna gaan we op zoek naar informatie die ons verder kan helpen. Groepswerk staat hier centraal! 


Groep 3: We zijn met een keuze-onderwerp gestart. Iedereen koos uit een aantal gegeven onderwerpen datgene wat hem het meeste boeit. Daarmee gaan we, individueel of in duo, aan de slag. Aan de hand van vragen zoeken we info op, voeren we opdrachten uit, ... Alles wordt verwerkt in een eindopdracht. Enkele gekozen onderwerpen: De cobrabeweging, Auschwitz, Père-Lachaise, Ballet, Sherwin, .... Later meer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten