donderdag 4 juni 2015

De projecten

De laatste projecten lopen teneinde in groep 3...
Iedereen, individueel of in duo, werkte aan een zelfgekozen (uit een gegeven aanbod) onderwerp. Pére-Lachaise werd voorgesteld aan de hand van een powerpointpresentatie. De leerlingen die rond de Cobra-beweging werkten, maakten een gedicht bij het schilderij Twistappel van Karel Appel en gaven een korte uiteenzetting over deze beweging. De scheppingsverhalen leken minder interessant en daar schakelden we dan over naar de breinkrakers. Alles omtrent klassiek ballet wordt volgende week voorgesteld, de powerpoint prikkelt alvast onze nieuwsgierigheid! Sherwin  zorgde voor veel opzoekwerk en eindigt in een rap over Martin Luther King. De Flower Power wordt vooral thuis afgewerkt, dus daar zijn we ook benieuwd naar. Dan was er nog de geschiedenis in de modewereld en dit opzoekwerk resulteerde in enkele prachtige ontwerpen.

Vandaag luisterden we naar de voorstelling over Auschwitz. Het begon met opzoeken, informatie selecteren, ... even kregen de jongens een dipje.. Ze gingen opgeven. Maar toen hernamen ze zich... Een heel mooi voorbeeld van samenwerken en afspreken. Ook thuis werd informatie gezocht en meegebracht.
Ze verdienen een dikke pluim vandaag. Lang geleden dat het nog zo stil was in de kangoeroeklas. Heel zeker van hun stuk brachten ze hun powerpointpresentatie naar voren. Aandachtig hun publiek in de gaten houdend wanneer ze wilden overgaan naar de volgende dia. Bij een vraag vanuit het publiek, geen aarzeling maar direct een duidelijk antwoord. Een moeilijk onderwerp maar met heel veel respect gebracht.

Wat we leerden begin dit jaar... een idee uitwerken... geen overzicht zien over het geheel.. een dipje en willen opgeven... Dit was een mooi uitgewerkt voorbeeld hiervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten