dinsdag 10 maart 2015

Drukke bezigheden in alle groepen

Groep 1 is gisteren ook gestart met mindmapping. We gebruiken onze mindmap niet om een presentatie te geven zoals groep 3 maar om onze gedachten te ordenen, om te brainstormen, ... over onszelf! Leuk maar moeilijk.
Wij gebruiken hiervoor het programma Freemind. Dit is gemakkelijk gratis te downloaden. Je vindt uiteraard nog andere programma's om op een leuke manier te mindmappen. 
Groep 2 reist een heel eind terug in de tijd met het project van de dino's. Eerst testten we onze kennis over dino's. We dachten eigenlijk dat we er al heel veel over wisten... Maar na de test werd onze interesse nog groter! Er waren toch zaken waar we geen antwoord op hadden. Dus gingen we aan de slag: het ontstaan van deze dieren bestuderen, het tijdperk waarin ze leefden vergelijken met ons tijdperk, een quiz in elkaar steken, ... Nu bouwen we een skelet van een dino naast dat van het menselijk lichaam. Samenwerken, rollen verdelen en stap voor stap werken. Geen gemakkelijke opgave! 
Groep 3 kon vandaag helaas niet genieten van een vierde presentatie. De leerlingen van het vijfde leerjaar waren niet aanwezig op school. We bleven uiteraard niet bij de pakken zitten. We zijn een heel eind verder geraakt met onze Mona maar de vierde puzzel konden we nog steeds niet oplossen! We zullen jullie hulp donderdag goed kunnen gebruiken, vijfdes! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten